Meerdaagse trekkings in België

Afstand: 50 km – 300 km

Tijd: meerdere dagen

Op zoek naar een trekking in België?

Je kan in België fantastische meerdaagse trekkings maken. Trek er op uit voor een weekend en bivakkeer een nachtje in de tent of boek een klein hotel. Ga eens origineel op reis en maak een lange tocht van een hele week dicht bij huis.

Stap dwars doorheen de Ardennen: zwerf door uitgestrekte bossen, waad doorheen riviertjes, beklim steile hellingen. Geniet van schitterende uitzichtpunten. Bezoek een toeristische dorpje of de ruïne van een kasteel. 

Ga uit eten in een klein restaurant of neem uitgebreid de tijd om je eigen potje te koken. Kraak een fles wijn bij het kampvuur en blijf urenlang naar de sterren kijken. 

Je vindt hier meer dan 100 meerdaagse trekkings in Vlaanderen en in de Ardennen.

Meerdaagse trekkings in België (klik om te vergroten)

GR: Grote Routepaden

Vlaanderen
Wallonie

Iedereen kent de wit-rode wegmarkeringen van Grote Routepaden / Sentiers de Grande Randonnée. Het zijn de oudste en ook de mooiste lange afstandwandelingen in Vlaanderen en Wallonië. In Vlaanderen zijn er 24 GR’s, in Wallonië zijn er 30 GR’s, samen goed voor 10.000 km aan uitstekende wandelpaden.   

De wegmarkeringen op het terrein volstaan om de weg te vinden, maar je hebt de wandelgids nodig om je tocht voor te bereiden. De wandelgids bevat een tabel met etappes en afstanden, gedetailleerde kaarten, een wegbeschrijving, een beschrijving van interessante punten die je onderweg tegenkomt, info over openbaar vervoer en bevoorrading. Op de websites van Grote Routepaden en Sentiers de Grande Rando kan je de GPX tracks downloaden. De wandelgidsen in Wallonië zijn Franstalig.

Specials meerdaagse trekkings

Vlaanderen
Wallonie

Er zijn ook een hele reeks specials in Vlaanderen en Wallonië: lange afstandswandelingen die door een vzw of toeristische organisatie zijn uitgetekend. Er zitten zowel nobele onbekenden als enkele heel populaire pareltjes tussen. Wij halen er een paar populaire uit. Er is de lange afstandswandeling Nationaal park Hoge Kempen (NPHK), de Eisleck Trail – Lee Trail, de Grande Traversée des Ardennes (GTA), de Hoge Ardennenroute van Hiking advisor, en de lus Entre Lesse et Lomme (Libin).

Trails & Trekkings

Vlaanderen
Wallonie

Niet alleen organisaties, maar ook individuele stappers zijn een bron van inspiratie. De websites van Luc Selleslagh zijn een onuitputtelijke bron voor meerdaagse trekkings.

In Trekkings.be beschrijft Luc een 50-tal lange afstandswandelingen in België. Het is een uitstekende selectie van interessante GR’s en specials in Vlaanderen en Wallonië, een prima inspiratiebron om in België een goede lange afstandswandeling te kiezen. Voor elke wandeling deelt hij niet alleen zijn persoonlijke ervaring met veel foto’s, hij biedt ook een schat aan praktische- en achtergrondinformatie over de wandelingen die je nergens anders kan vinden.

Bivakzone

Vlaanderen
Wallonie

In Bivakzone.be vertelt Luc Selleslagh alles over het initiatief van paalkamperen. Hij publiceert bovendien 30 meerdaagse trekkings waarbij je onderweg op zo’n terrein bivakkeert. Deze bivakwandelingen maken gebruik van diverse bestaande wandelingen.

Wandelnetwerk Vlaanderen

Vlaanderen
Geen

Het Wandelnetwerk Vlaanderen is samengesteld uit 40 netwerken met wandelknooppunten, goed voor 12.000 km aan wandelpaden. Met de routeplanner op het internet kan je zelf je wandeling samenstellen, een kaartje drukken en een GPX track downloaden. Alle knooppunten zijn netjes op het terrein met paaltjes gemarkeerd. 

Met dit netwerk maak je een wandeling zo lang als je wil. De trajecten volgen bij voorkeur mooie en liefst onverharde paden, maar ze geven geen achtergrondinformatie over de kwaliteit van het wandelgebied.

trekkings2

Trekking in de Ardennen – Eisleck & Lee trail

Vragen / Aanvullingen ?

Heb je niet gevonden wat je zocht? Stel hier je vraag!