EHBO zelfstudie voor wandelaars

Welke opleidingen kan je volgen ?

Fijn als je een mooie EHBO-kit bij hebt, maar zonder eerstehulp vaardigheden weet je niet wat je er ermee moet aanvangen. Het is dus een goed idee om een cursus te volgen.

Zo’n cursus moet je bij professionals volgen. Het Rode Kruis Vlaanderen heeft een prima aanbod. Je kan een klassikale of online cursus volgen, er is een schitterend handboek en je kan een app downloaden voor je gsm.

Deze opleidingen zijn niet specifiek op wandelaars gericht. Ze veronderstellen dat er vrij snel professionele hulp ter plaatse komt die het van de hulpverlener kan overnemen. En dat is voor wandelaars niet altijd het geval. Als je in afgelegen gebieden op stap bent, dan kan het wel even duren voor er medische hulp ter beschikking is. Je zelfredzaamheid wordt dan behoorlijk op de proef gesteld en je moet langer hulp bieden dan thuis het geval zou zijn.

 

EHBO zelfstudie voor wandelaars

Lees hier over de cursussen van het Rode Kruis Vlaanderen.

Handboek

Het handboek ‘Help ! – Eerste hulp voor  iedereen’ van Rode Kruis Vlaanderen is een fantastisch boek met procedures voor eerste hulp, wat te doen bij tal van ongeval- en ziekte situaties, een overzicht van materialen en technieken. Alles is prima geillusteerd met duidelijke foto’s. Het boek telt 996 pagina’s en kost 40 euro. Je kan het kopen in de webshop van het Rode Kruis Vlaanderen, bij Standaard boekhandel of via Bol.com.

 

App voor je gsm

Een omvangrijk handboek meesleuren is uiteraard niet haalbaar. Download daarom de app van het Rode Kruis met tal van tips over wat je zelf kan doen bij ziekte of ongeval.

Vragen / Aanvullingen

Niet gevonden wat je zocht?  Stel hier je vraag!

Niet gevonden wat je zocht?

Stel hier je vraag!