EHBO zelfstudie voor wandelaars

Welke opleidingen kan je volgen ?

Fijn als je een mooie EHBO-kit bij hebt, maar zonder eerstehulp vaardigheden weet je niet wat je er ermee moet aanvangen. Het is dus een goed idee om een cursus te volgen.

Zo’n cursus moet je bij professionals volgen. Het Rode Kruis Vlaanderen heeft een prima aanbod voor zelfstudie. Je kan een gratis online videocursus volgen, er is een schitterend handboek en je kan een app downloaden voor je gsm.

Deze opleidingen zijn niet specifiek op wandelaars gericht. Ze veronderstellen dat er vrij snel professionele hulp ter plaatse komt die het van de hulpverlener kan overnemen. En dat is voor wandelaars niet altijd het geval. Als je in afgelegen gebieden op stap bent, dan kan het wel even duren voor er medische hulp ter beschikking is. Je zelfredzaamheid wordt dan behoorlijk op de proef gesteld en je moet langer hulp bieden dan thuis het geval zou zijn.

 

Online video cursus

Op de website van Rode Kruis Vlaanderen vind je een gratis online video cursus. Je kan er ook inschrijven voor klassikale trainingen. 

www.rodekruis.be

Handboek

Het handboek ‘Help ! – Eerste hulp voor  iedereen’ van Rode Kruis Vlaanderen is een fantastisch boek met procedures voor eerste hulp, wat te doen bij tal van ongeval- en ziekte situaties, een overzicht van materialen en technieken. Alles is prima geillusteerd met duidelijke foto’s. Het boek telt 895 pagina’s en kost 39 euro. Je kan het kopen bij Standaard boekhandel of via Bol.com. 

www.rodekruis.be

 

App voor je gsm

Een omvangrijk handboek meesleuren is uiteraard niet haalbaar. Download daarom de app van het Rode Kruis met tal van tips over wat je zelf kan doen bij ziekte of ongeval. 

www.rodekruis.be

Vragen / Aanvullingen ?

Heb je niet gevonden wat je zocht? Stel hier je vraag!

Heb je zelf tips voor wandeltechnieken? Deel hier je kennis!