Wereldvlag

Wandelen overal ter wereld

Intro

Als je graag in de bergen wandelt, dan ben je waarschijnlijk al heel vaak naar de Alpen geweest. De Alpen zijn een fantastisch wandelgebied. Maar misschien wil je eens een totaal ander soort landschap of een heel verschillende cultuur verkennen. 

Dan kan je de stap zetten naar verre bestemmingen. We beginnen alvast met 2 uitstekende wandellanden: Canada en IJsland. Beide landen bieden zowel eenvoudige als uitdagende wandelingen. Er zijn zowel dagwandelingen als meerdaagse trekkings mogelijk. Je kiest goed uitgestippelde wandelpaden of je gaat zelf op avontuur, je slaapt in berghutten of je gaat bivakkeren. 

De derde bestemming, Groenland, is een buitenbeentje. Dit is nog weinig ontdekt wandelgebied waar een wandeltrip al snel de vorm van een kleine expeditie aanneemt.

Op deze site vind je alles wat je nodig hebt om er zin in te krijgen én om je  wandelreis goed voor te bereiden. Deze site bevat ook overal verwijzingen naar gespecialiseerde websites, wandelgidsen en wandelkaarten die je verder zullen helpen om de details uit te werken.

IJsland Flag
Wandelen in IJsland

Ga naar IJsland

IJsland wandelen

Vuur en ijs

Verken het ruwe binnenland van IJsland en wandel door een landschap met vulkanen, gletsjers, watervallen en eindeloze lavavelden.

Je ziet letterlijk hoe de aarde is ontstaan in dit geologisch paradijs. 

Canada flag4
Wandelen in Canada

Ga naar Canada

Trails en beren

In de Rockies trek je door een eindeloos berglandschap met uitgestrekte valleien, meren, rivieren en bossen.

Dit is ‘wilderness’ gebied: ontmoetingen met beren zijn hier heel gewoon. 

Flag
Wandelen in Groenland

Ga naar Groenland

Arctisch avontuur

Oost-Goenland is weinig verkend wandelgebied: elke wandeltrip is een kleine expeditie. 

Baan je eigen route doorheen moerassen, verwilderde rivieren, gletsjers en bergmeren. Spot walvissen en hoor het knallen van kantelende ijsbergen in een arctisch landschap.