Wereldvlag

Wandelen overal ter wereld

Foto: Op stap in Ladakh, India.

Intro

Als je graag in de bergen wandelt, dan ben je waarschijnlijk al heel vaak naar de Alpen geweest. De Alpen zijn een fantastisch wandelgebied. Maar misschien wil je eens een totaal ander soort landschap of een heel verschillende cultuur verkennen. 

Dan kan je de stap zetten naar verre landen. We hebben enkele fantastische bestemmingen uitgekozen: IJsland, Georgië, Canada, Groenland en Namibië. Er zijn zowel eenvoudige als uitdagende wandelingen. Er zijn dagtochten en meerdaagse trekkings. Je kiest goed uitgestippelde wandelpaden of je gaat zelf op avontuur, je slaapt in berghutten of je gaat bivakkeren met de tent. 

Op deze site vind je alles wat je nodig hebt om er zin in te krijgen én om je  wandelreis goed voor te bereiden. Deze site bevat ook veel verwijzingen naar gespecialiseerde websites, wandelgidsen en wandelkaarten die je verder zullen helpen bij je eigen wandelavontuur.

Klik om te vergroten

IJsland Flag
Wandelen in IJsland

Ga naar IJsland

IJsland wandelen

Vuur en ijs

IJsland is erg toeristisch geworden, maar een wandelaar laat al die drukte achter zich. 

Verken het ruwe binnenland van IJsland en wandel door een landschap met vulkanen, gletsjers, watervallen en eindeloze lavavelden.

Je ziet letterlijk hoe de aarde is ontstaan in dit geologisch paradijs. 

Vlag Georgië
Wandelen in Georgië

Ga naar Georgië

Hoge bergen

De Kaukasus heeft alles wat de Alpen kunnen bieden, maar dan 1000m hoger.

Ontdekt Georgië voor het echt toeristisch wordt.

Canada flag4
Wandelen in Canada

Ga naar Canada

Trails en beren

In de Rockies trek je door een eindeloos berglandschap met uitgestrekte valleien, meren, rivieren en bossen.

Dit is ‘wilderness’ gebied: ontmoetingen met beren zijn hier heel gewoon. 

Flag
Wandelen in Groenland

Ga naar Groenland

Arctisch avontuur

Oost-Goenland is nog weinig verkend wandelgebied: elke wandeltrip is een kleine expeditie. 

Baan je eigen route doorheen moerassen, verwilderde rivieren, gletsjers en bergmeren. Spot walvissen en hoor het knallen van kantelende ijsbergen in een arctisch landschap.   

Flag Namibia
Wandelen in Namibië

Ga naar Namibië

Namibië Fish River Canyon

Canyon in Afrika

Namibië heeft de bijnaam ‘Afrika voor beginners’ omdat het land zo goed toegankelijk is. Het is een populaire bestemming voor een rondrit met een gehuurde terreinwagen met daktent. Minder gekend is de 5-daagse trekking doorheen de Fish River Canyon, de grootste canyon in Afrika. 

Volg het hemelsblauwe water van de rivier, kampeer op een zandstrand onder de sterrenhemel, geniet van de stilte om je heen en ontmoet (ongevaarlijke) wilde dieren.

Vlag India
Wandelen in Ladakh

Nog niet beschikbaar

Ga naar Ladakh

Dak van de wereld

In Ladakh wandel je door wondermooie valleien of je steekt bergpassen over van meer dan 4000 meter. Voor een trekking in die ijle lucht boek je best lastdieren met begeleider die je bagage te vervoeren.

Wandel op grote hoogte tussen rotsen en sneeuw, trek doorheen barre valleien en verlies jezelf in de boeddhistische cultuur.

 

Vragen & Aanvullingen

Niet gevonden wat je zocht?  Stel hier je vraag!

Niet gevonden wat je zocht?

Stel hier je vraag!