Canada, Rocky Mountains:

Wandelgidsen, kaarten en websites

Wandelgidsen

Onze selectie van goeie wandelgidsen

Don't waste your time in the Canadian Rockies

Kathy en Craig Copeland zijn inmiddels al aan de 7de editie toe van hun wandelgids over de Canadian Rockies.

Het is een gids van 677 pagina’s die 138 eendaagse wandelingen en meerdaagse trekkings in alle parken van de Canadese Rockies beschrijft. De auteurs hebben alle wandelingen voorzien van een kwaliteitsquotering: ‘premier’, ‘outstanding’, ‘worthwhile’ of ‘don’t do’. Dit is een heel subjectieve keuze, maar de auteurs motiveren telkens heel goed waarom ze deze quotering geven. 

Deze gids bevat voor elke trail alle nodige praktische info en voldoende foto’s om een goed idee te geven wat je kan verwachten. Het boek is erg professioneel maar toch grappig geschreven.

Met deze 7de editie hebben Kathy en Craig het begrip ‘wandelgids’ opnieuw uitgevonden. Zij zien een wandelgids als een deel van de uitrusting. De gids is dus ‘light’ en onverwoestbaar, ingepakt in een case om mee te nemen op je tocht. 

www.hikingcamping.com

ISBN  9781927462027

Canadian Rockies Trail Guide

Canadianrockiestrails

Dit is het standaardwerk met alle trails van de Canadese Rockies. Een turf van 432 bladzijden met 225 eendaagse wandelingen en meerdaagse trekkings. 

Ook dit boek bevat van elke trail alle nodig info. De foto’s zijn zwart-wit. Dit is een ernstiger werk dat wel vollediger is, maar het maakt het moeilijker om een keuze te maken welke trails nu de meest aantrekkelijke zijn.

www.canadianrockiestrailguide.com

ISBN 9780981149189

Lonely Planet: Banff, Jasper & Glacier national parks

Deze Lonely planet uitgave bevat zoals steeds alle praktische informatie die je nodig hebt om je reis te organiseren: verblijf, transport, restaurants, winkels, activiteiten. 

Het boek bevat ook heel wat informatie over trails, maar je hebt toch een echte wandelgids nodig om je wandelingen in detail voor te bereiden.

www.lonelyplanet.com

ISBN 9781742206189

Wandelkaarten

Onze selectie van goeie wandelkaarten

National Geographic

Trails Illustrated map van National Geographic, schaal 1:100.000, uitstekende kaart met voldoende detail waar alle trails op aangeduid staan.

De 4 kaarten (Banff North, Banff South, Jasper North en Jasper South) omvatten samen het belangrijkste deel van de Canadese Rockies.

Te koop bij bol.com 

Gem Trek

Hiking Maps van Gem Trek Publishin, schaal 1:50.000 – 1:100.000 (afhankelijk van de streek), de meest gekende kaarten over de Canadese Rockies waar alle trails op aangeduid staan.

De 16 kaarten omvatten samen het belangrijkste deel van de Canadese Rockies.

www.gemtrek.com

Websites

Onze selectie van goeie wandelwebsites

National Parks Canada

De officiële website van de parken in Canada is heel goed. 

Zo goed zelfs, dat je nauwelijks nog behoefte zal hebben aan een andere site om je wandelreis voor te bereiden.

www.pc.gc.ca

Outdoorshop MEC

MEC is een coöperatieve outdoorshop met vestigingen in Vancouver en Calgary. Je moet een aandeel kopen om lid te worden, maar die 5 dollar haal je er al bij je eerste bestelling uit.

www.mec.ca

Vragen / Aanvullingen

Niet gevonden wat je zocht?  Stel hier je vraag!

Niet gevonden wat je zocht?

Stel hier je vraag!