Fish River Canyon:
Organiseer je wandeltrip

Organiseer je wandeltrip

Tips om je reis zelf te organiseren

Wanneer maak je de trekking in de Fish River Canyon?

In de Namibische zomer is het veel te heet in de canyon. Daarom is het alleen in de Namibische winter toegelaten om de trekking te maken. Beste periode is dus Juni tot September. Reken op aangenaam en droog weer. 

Start- en eindpunt

Voor je de trekking maakt kampeer je op de camping in Ais Ais. Je kan je wagen daar veilig voor een week achterlaten. 

Aan de balie van de camping kan je een shuttle boeken naar de start van de trekking in Hobas. Kies voor een vroeg tijdstip, zo heb je ruim de tijd voor de lastige afdaling naar de rivierbedding.

In Hobas controleren de rangers je permit en medisch formulier. Je krijgt dan een startnummer waarmee je je na het beëindigen van de trekking moet afmelden.

Een permit is verplicht

Om de Fish River Canyon te wandelen heb je een permit nodig. Je kan die aanvragen bij Namibia Wildlife Resorts (NWR, zie verder bij ‘Wandelgidsen, kaarten en websites’).

Om de canyon te wandelen moet je minstens met 3 personen zijn. Dit betekent dat je een permit voor 3 personen moet aanvragen en betalen. Eenmaal ter plaatse kan je toch de trekking met 2 personen maken, de rangers laten je dan aansluiten bij een andere groep. Dit betekent niet dat je die groep moet volgen: je wandelt gewoon je eigen trekking. Maar je moet je wel afmelden bij aankomst in Ais-Ais. 

Naast de permit heb je ook een doktersattest nodig dat aantoont dat je fysiek in staat bent om de trekking te maken. Zonder permit en doktersattest mag je de trekking niet maken.

Bevoorrading

In de canyon is er geen bevoorrading mogelijk. Daarom kan je best je voedselpakketten thuis samenstellen. Heb je toch nog wat extra nodig, dan kan je een en ander kopen in het winkeltje in de camping in Ais Ais, maar het aanbod is er erg beperkt.

Gasbusjes voor je kampeervuurtje mag je niet meenemen op het vliegtuig. Je vindt gasbusjes in outdoorwinkels in Windhoek.

Je reis boeken

Het aanbod aan vluchten naar Namibië (naar de hoofdstad Windhoek) is het grootst vanuit Duitsland. Je kan vanuit Nederland of België een tussenvlucht naar Duitsland nemen, of je kan er met de auto naar toe en je wagen aan een betaalbaar tarief op de Duitse luchthaven parkeren.

In Namibië is er nauwelijks openbaar vervoer, je zal dus een auto moeten huren. Wij boeken onze wagen bij onze reisoperator samen met het vliegticket. Dat is goedkoper dan zelf een wagen te huren en het geeft meer zekerheid over de kwaliteit van de wagen en de verhuurmaatschappij. Wij kiezen voor een 4WD met daktent, dat is de fijnste manier om in Namibië te reizen. Maar je kan ook een kleine wagen huren, dat is een stuk goedkoper en de grindwegen zijn van voldoende kwaliteit voor een gewone personenwagen, een 4WD is niet noodzakelijk.

Het is aan te raden om ook de meest populaire campings op voorhand te boeken, zo weet je zeker dat je plaats hebt. De meest populaire campings zijn deze van Etosha, je moet ze maanden op voorhand boeken. En vermits je weet wanneer je trekking start, kan je meteen ook de camping in Ais-Ais boeken. Je kan dit zelf doen of ook aan je reisagent overlaten. 

Wij boekten de vlucht, de huurwagen en een aantal campings bij Joker. 

www.joker.be 

Vragen / Aanvullingen

Niet gevonden wat je zocht?  Stel hier je vraag!

Niet gevonden wat je zocht?

Stel hier je vraag!