Klein spul : Petje - Muts - Bandana ...

Klein spul

Foto: Petje, bandana en zonnebril in Noorwegen.

Petje

In de zomer draag je een petje om je te beschermen tegen de zon. Kijk vooral in het hooggebergte uit voor een zonneslag.

Muts

In het hooggebergte en in het verre noorden neem je naast een petje ook een dunne muts mee.

Tijdens de winter kiest je voor een dikke muts. Wil je geen last hebben van jeukende wol, kies dan voor een muts uit fleece of voor een wollen muts met een voering in fleece.

Bandana

Een bandana is een tubulaire sjaal die je op ontzettend veel verschillende manier kan dragen. Gebruik hem als petje tegen de zon, als muts tegen de kou, als bandana om het zweet uit je ogen te houden, als sjaal of als bescherming voor neus en mond tegen fijn stof.

Het merk Buff is de marktleider, je hebt winter en zomer bandana’s in allerlei hippe kleurtjes.

Buff bandana

Een bandana van Buff kan je op veel verschillende manieren dragen.

Handschoenen

Tijdens de zomer neem je in het hooggebergte een paar dunnen handschoenen mee, in de winter vervang je ze door een warmer model.

Wanten zijn warmer dan handschoenen met vingers. Waterdichte handschoenen houden je droog. Er zijn wanten met een klep die toelaat om je vingers vrij te maken zodat je je wandel-gps makkelijk kan bedienen zonder dat je de wanten moet uittrekken.

Waterdichte, opklapbare wanten van Hestra

Zonnebril

Zowel tijdens de zomer als in de winter neem je een zonnebril mee om je ogen te beschermen tegen zon en wind. Zeker in de bergen, waar je te bij hevige zon op sneeuw of witte rotsen sneeuwblind kan worden.  

Kies een bril die je beschermt tegen UV-straling (100% UV of UV400) en die het licht voldoende wegfiltert. Een bril met CE-waarde 3 is een goede keuze. Hij laat 8 tot 18% licht door en beschermt hiermee voldoende tegen sterke zon en sneeuw terwijl je hem toch nog mag dragen tijdens het autorijden. Met een CE-waarde 4 mag je niet met de auto rijden, en een CE-waarde 2 beschermt alleen tegen medium zon. 

Wandelkledij

Zomer in Ladakh: een petje, buff of muts beschermen tegen de zon op 5000 m hoogte. 

Vragen / Aanvullingen

Niet gevonden wat je zocht?  Stel hier je vraag!

Niet gevonden wat je zocht?

Stel hier je vraag!