Canada Flag2

Wandelen in de Rocky Mountains

Intro

Als je graag in de bergen wandelt, dan ben je allicht al heel vaak naar de Alpen geweest. De Alpen zijn een fantastisch wandelgebied met schitterende bergen, alpenweiden, koeien met bellen, berghotels, bergtreintjes en alpenhoorns. In de zomer is het hier gezellig druk. Eenmaal je dieper de bergen intrekt wordt het natuurlijk wat rustiger. Maar echt alleen ben je er nooit.

Wil je weg van alle drukte, zoek dan de ‘wilderness’ op van de Rocky Mountains. De ‘Rockies’ in Canada maken deel uit van een N/Z gerichte bergketen in het westen van Noord-Amerika. Het is een uitgestrekt gebied van eindeloze bergen, meren, rivieren en bossen. Dit hooggebergte is het leefgebied van roofvogels, kleine knaagdieren, herten en … beren. Je wandelt in een ruig stiltegebied waar ontmoetingen met wilde dieren heel gewoon zijn.

Canada is een modern en goed georganiseerd land dat zijn natuur uitstekend beheert. Je vraagt een permit aan voor de gebieden waar je wil rondtrekken en bivakkeren. Zo wordt het aantal hikers beperkt: je hebt het gebied voor jou alleen en de wilderness blijft wat ze is.

Je kan in de Rockies allerlei soorten wandelingen maken: van makkelijke wandelingen op goed aangeduide paden tot avontuurlijke meerdaagse tochten met bivak.

In Juli is er de Stampede in Calgary: een traditionele kermis met een bloedserieuze rodeo competitie. Koop jezelf een paar boots en een cowboyhoed en ga mee op in de gekte van het wilde westen.

Op deze site vind je alles wat je nodig hebt om er zin in te krijgen én om je wandelreis goed voor te bereiden. Deze site bevat ook overal verwijzingen naar gespecialiseerde websites, wandelgidsen en wandelkaarten die je verder zullen helpen om de details uit te werken.

Dagboek

Dagboek van onze wandelreis naar de Rockies.

Lees onze straffe & onnozele verhalen.

De Rocky Mountains

De Rocky Mountains op één pagina. 

Info over de Nationale parken, Vancouver, Calgary en het wilde westen.

Wandelroutes

Wandelingen en trekkings die je in de Rockies kan maken.

Een selectie van wandelroutes met GPS tracks.

Wandeltechnieken

Wandeltechnieken die je in de Rockies nodig zal hebben.

Info over het uitstippelen van routes, veiligheid en bevoorrading.

Organiseer je wandeltrip

Zelf je trip organiseren?  

Info over het beste seizoen, hoe rondreizen, waar logeren.

Gidsen - kaarten - websites

Op zoek naar meer informatie? 

Onze selectie van goede wandelgidsen, wandelkaarten en websites.

Vragen / Aanvullingen

Niet gevonden wat je zocht?  Stel hier je vraag!

Niet gevonden wat je zocht?

Stel hier je vraag!