Wandelpunt.be Logo

Wandelnetwerk Vlaanderen

Wandelpunt.be Logo

Wandelnetwerk Vlaanderen

Websites & wandelkaarten & wandelgidsen

Familiewandelingen

Dagtochten

Meerdaagse trekkings

Randinformatie

Geen

Taal

NL

Aantal

Vlaanderen

12.000 km

Wallonie

0

Hoe Navigeren

Beschrijving

NEE

Kaart

JA

Markeringen

JA

GPX-track 

JA

Over het Wandelnetwerk in Vlaanderen

In Vlaanderen en in de Oostkantons (inclusief Hoge Venen) zijn er door toeristische diensten 40 fijnmazige netwerken uitgetekend, goed voor in totaal meer dan 12.000 km aan wandelpaden. Ze zijn met elkaar verbonden tot één groot Vlaams netwerk. Met dit netwerk kan je zelf een wandeling naar je eigen behoefte samenstellen: je kiest een regio en je stelt er een wandeling samen die zo lang is als je zelf wil. 

Hoe doe je dit? Open de online routeplanner, kies een startpunt en selecteer een reeks knooppunten. De routeplanner verbindt ze met wandelpaden die bij voorkeur over onverharde paden lopen en hij berekent hoe lang je wandeling is.

Nadeel van deze routeplanner is dat je niet weet hoe het landschap er uitziet of welke bezienswaardigheden er zijn. Je weet enkel of de paden wel of niet verhard zijn. Daarom is het een goed idee om ook andere bronnen te raadplegen als je zelf een wandeling uitstippelt. Je kan bijvoorbeeld een wandelgids met goed beschreven wandelingen kopen en die als inspiratie gebruiken. Of je kan een wandeling van Natuurpunt als uitgangspunt nemen en die met de routeplanner verlengen tot je een wandeling hebt die voor jou voldoende uitdagend is.

Ga naar de website van Wandelknooppunt en maak een gratis account aan. Daarna kan je wandelingen uitstippelen door eenvoudigweg knooppunten aan te klikken. De website geeft de totale afstand en toont een hoogteprofiel.

Hoe navigeer je dit netwerk?

Eens je een route hebt uitgestippeld kan je een mooi kaartje afdrukken of je kan de GPX-track downloaden. De knooppunten zijn op het terrein netjes aangeduid met paaltjes, je kan dus niet verloren lopen.

Wandelknooppunt.be heeft ook een eigen app waarop je naadloos jouw wandeling kan uitstippelen en op het terrein navigeren. Om reclame uit te sluiten en alle functies te gebruiken moet je wel 9,99€ per jaar betalen. Je kan dan ook routes navigeren die afwijken van de knooppunten.

Stippel met de routeplanner je eigen route uit, print een kaartje en download de GPX-track. 

www.wandelknooppunt.be

Wandelknooppuntenpaal
Wandelknooppuntenscherm

Vragen & Aanvullingen

Niet gevonden wat je zocht?  Stel hier je vraag!

Niet gevonden wat je zocht?

Stel hier je vraag!