Wandelpunt.be Logo

Wandelnetwerk Vlaanderen

Website met Routeplanner

Familiewandelingen

Dagstappers

Meerdaagse trekkings

Randinformatie

Geen

Taal

NL

Aantal wandelingen

Vlaanderen

12.000 km

Wallonie

0

Navigatie

Beschrijving

NEE

Kaart

JA

Markering

JA

GPX-track 

JA

Inhoud

In Vlaanderen en in de Oostkantons (inclusief Hoge Venen) zijn er door toeristische diensten 40 fijnmazige netwerken uitgetekend, goed voor in totaal meer dan 12.000 km aan wandelpaden. 

Je stelt zelf je wandeling samen door met een routeplanner een reeks knooppunten te selecteren. Deze wandeling zal best wel aangenaam zijn want de trajecten van het netwerk volgen bij voorkeur mooie en onverharde paden. 

Maar je hebt geen idee hoe het landschap er uitziet of welke bezienswaardigheden er zijn. Je weet enkel of de paden wel of niet verhard zijn. Daarom is het een goed idee om ook andere bronnen te raadplegen. Je kan bijvoorbeeld een wandelgids met goed beschreven wandelingen kopen. Of je kan een wandeling van Natuurpunt als uitgangspunt nemen. Je kan die wandelingen dan verlengen of verkorten met een aantal segmenten van het Wandelnetwerk. 

Ga naar de website van Wandelknooppunt en maak een gratis account aan. Daarna kan je wandelingen uitstippelen door eenvoudigweg knooppunten aan te klikken. De website geeft de totale afstand en toont een hoogteprofiel.

Navigatie

Eens je een route hebt uitgestippeld kan je een mooi kaartje afdrukken of je kan de GPX-track downloaden. De knooppunten zijn op het terrein netjes aangeduid met paaltjes, je kan dus niet verloren lopen.

Wandelknooppunt.be heeft ook een eigen app waarop je naadloos jouw wandeling kan uitstippelen en op het terrein navigeren. Om reclame uit te sluiten en alle functies te gebruiken moet je wel 9,99€ per jaar betalen. Je kan dan ook routes navigeren die afwijken van de knooppunten.

Stippel met de routeplanner je eigen route uit, print een kaartje en download de GPX-track. 

 

www.wandelknooppunt.be

Wandelknooppuntenpaal
Wandelknooppuntenscherm

Vragen / Aanvullingen ?

Heb je niet gevonden wat je zocht? Stel hier je vraag!