Wandelpunt.be Logo

Compostela pelgrimroutes

Wandelpunt.be Logo

Compostela pelgrimroutes

Websites & wandelkaarten & wandelgidsen

Familiewandelingen

Dagtochten

Meerdaagse trekkings

Randinformatie

Minimaal

Taal

NL / FR / EN

Aantal

Vlaanderen

5

Wallonie

5

Hoe Navigeren

Beschrijving

JA

Kaart

JA

Markeringen

NEE

GPX-track 

NEE

Over de Compostela pelgrimroutes

Pelgrimeren is een universeel gegeven in alle godsdiensten. Ook in de katholieke kerk zijn er pelgrimtochten. De Compostela tochten naar het graf van apostel Jakobus Maior zijn sinds de negende eeuw druk bewandelde pelgrimsroutes. 

Pelgrimeren is nog steeds een spiritueel gebeuren waarin mensen verlichting zoeken bij het verwerken van een rouwproces of bij het op zoek gaan naar een zinvoller leven. Je kan deze wandelroutes nog steeds volgen. Het zijn makkelijk bewandelbare paden die gericht zijn op wandelaars die enorme afstanden afleggen.

In België heeft het Vlaams Compostela-genootschap vijf pelgrimsroutes (Via’s) in kaart gebracht : de Via Brabantica -Gallia Belgica (326 km), Via Limburgica (156 km), Via Monastica (275 km), Via Scaldea (367 km) en de Via Thiérarche (133 km). Deze routes sluiten aan op de Franse en Spaanse Via’s om zo het traject tot in Santiago de Compostela te vervolledigen.

Meer informatie

Je vindt alle info over deze pelgrimwegen op de uitstekende website van het Vlaams Compostela genootschap : een beschrijving van de routes, kaartjes en GPX-Tracks en overnachtingsmogelijkheden. In de webshop van het genootschap kan je topogidsen, wandelkaarten en diverse Camino spullen bestellen. Het genootschap organiseert ook informatiesessies die je helpen bij het voorbereiden van je pelgrimstocht. Om van de overnachtingsplaatsen gebruik te kunnen maken moet je over een geloofsbrief en een stempelboekje beschikken. Ook hiervoor contacteer je het Vlaams Compostela genootschap.    

Camino schelp

De pelgrimroutes zijn aangeduid met Sint-Jacobschelpen 

In de webshop van het genootschap kan je topogidsen, wandelkaarten en diverse Camino spullen bestellen.

www.compostelagenootschap.be

De Belgische routes sluiten aan op de Franse en Spaanse trajecten tot in Santiago de Compostela.

Enkele voorbeelden van reisgidsen van de Camino trajecten door België

Vragen & Aanvullingen

Niet gevonden wat je zocht?  Stel hier je vraag!

Niet gevonden wat je zocht?

Stel hier je vraag!