Wandelpunt.be Logo

Bivakzone wandelingen

Wandelpunt.be Logo

Bivakzone wandelingen

Websites & wandelkaarten & wandelgidsen

Familiewandelingen

Dagstappers

Meerdaagse trekkings

Randinformatie

Uitstekend

Taal

NL

Aantal

Vlaanderen

19

Wallonie

11

Hoe Navigeren

Beschrijving

JA / NEE

Kaart

JA

Markeringen

JA / NEE

GPX-track 

 NEE

Meerdaagse trekkings met kamperen op bivakzones

Naast Trekkings.be is ook Bivakzone.be een initiatief van Luc Selleslagh. Op deze site vertelt hij alles over het relatief nieuwe initiatief van paalkamperen. 

Paalkamperen doe je op een bivakzone in de natuur waar je als wandelaar op doortocht voor één nacht vrij mag kamperen. Er is nooit luxe. Soms is er een afdak, soms is er water of er is een vuurplaats waar je een vuurtje kan stoken.

Steeds meer organisaties en particulieren zetten hun schouders onder het idee van paalkamperen, er zijn inmiddels 60 bivakzones in België (waarvan een paar in Nederland) en het aantal groeit nog steeds.

Het spreekt vanzelf dat zo’n initiatief alleen kan blijven bestaan met heel veel respect voor de afgesproken leefregels. Ben je van plan om gebruik te maken van zo’n bivakzone, neem dan eerst goed het reglement en de Q&A door op deze website.

Omdat het aantal bivakzones nog zo beperkt is, is de kans klein dat je er toevallig eentje zal ontmoeten bij een meerdaagse trektocht. Je zal dus omgekeerd moeten plannen en een tocht maken in functie van de bivakzones die er zijn.

Maar er is meer: je vindt op deze website ook 30 meerdaagse wandelingen van 2 tot 3 dagen waar je onderweg op bivakzones kampeert. 

Navigatie

De meerdaagse wandelingen op de website van Bivakzone maken gebruik van bestaande wandeltrajecten om de bivakzones met elkaar te verbinden. Je zal dus diverse wandelgidsen en kaartjes bijeen moeten zoeken om het volledige traject te wandelen. 

Dat kost een beetje moeite, maar het is helemaal terecht want deze wandelingen met bivak zijn niet echt voor starters.

Je vindt alle informatie op de website van Bivakzone:

www.bivakzone.be

Vragen & Aanvullingen

Niet gevonden wat je zocht?  Stel hier je vraag!

Niet gevonden wat je zocht?

Stel hier je vraag!