Wandelpunt.be Logo

Wandelkaarten Ardennen

Wandelpunt.be Logo

Wandelkaarten Ardennen

Websites & wandelkaarten & wandelgidsen

Familiewandelingen

Dagtochten

Meerdaagse trekkings

Randinformatie

Minimaal

Taal

FR / NL

Aantal

Vlaanderen

0

Wallonie

2000

Hoe Navigeren

Beschrijving

NEE

Kaart

JA

Markeringen

JA

GPX-track 

NEE

Over wandelkaarten van de Ardennen

De toeristische diensten in Wallonië promoten het wandelen in hun regio of gemeente door mooie wandelroutes uit te stippelen. Je vindt ze terug op uitstekende wandelkaarten die je bij de toeristische diensten koopt of online besteltDe lengte van de wandelroutes varieert tussen de 5 en de 15 kilometer.

Deze wandelkaarten zijn de ideale bron om je eigen wandeling in de Ardennen uit te stippelen: je combineert de wandelroutes en maakt de wandeling zo lang als je wil. En je bent er zeker van dat je de mooiste paden volgt en dat je niet op privé terrein komt waar je niet doorheen mag stappen.  

Er zijn een 100-tal wandelkaarten (Cartes de Promenades), samen goed voor 2000 wandelingen over een afstand van 16.000 km. Zo’n kaart heeft meestal de gedetailleerde topografische kaart van België als grondslag, waarop de wandeltrajecten ingetekend zijn. In de rand van de kaart vind je een lijst met wandelroutes, hun afstanden en een korte beschrijving.

De wandelingen zijn op het terrein aangeduid met allerlei gekleurde symbolen zoals groene driehoeken, rode bollen en blauwe strepen. Je zal dus niet verloren lopen als je nog niet goed kunt kaartlezen.

Je bestelt deze kaarten via de website van de toeristische diensten (er zijn 27 erkende Maisons du Tourisme in Wallonië) of op de website van het Nationaal Geografisch Instituut (NGI).

Bestel wandelkaarten (toeristische kaarten) online bij het NGI:

www.ngi.be

Bestel wandelkaarten (toeristische kaarten) via één van de 27 erkende Maisons du Tourisme in Wallonië:

www.walloniebelgiquetourisme.be

Wandelkaarten Ardennen
Wandelkaarten Ardennen
Wandelkaarten Ardennen

Vragen & Aanvullingen

Niet gevonden wat je zocht?  Stel hier je vraag!

Niet gevonden wat je zocht?

Stel hier je vraag!