Wandelpunt.be Logo

Wandelingen van Natuurpunt

Website

Familiewandelingen

Dagstappers

Meerdaagse trekkings

Randinformatie

Minimaal

Taal

NL

Aantal wandelingen

Vlaanderen

500

Wallonie

0

Navigatie

Beschrijving

NEE

Kaart

JA

Markering

JA

GPX-track 

NEE

Inhoud

Als je in Vlaanderen wil wandelen met de focus op natuur, dan vind je hier inspiratie.    

Natuurpunt beheert bijna 500 natuurgebieden. Vijfhonderd ! Dat is ontstellend veel. Het wijst op de enorme versnippering van de natuur in Vlaanderen. Er zijn best wat grote gebieden tussen, maar de meeste natuurgebieden zijn klein en soms niet veel groter dan een paar voetbalvelden.

De meeste wandelingen van Natuurpunt zijn korte familiewandelingen, gericht op natuurbeleving. Wil je een lange dagstapper maken, kies dan een groot natuurgebied met meerdere luswandelingen die je kan combineren. En voeg er desnoods nog wat extra kilometers aan toe met de routeplanner van Wandelknoopunt.be. 

Ga naar de website van Natuurpunt, ‘activiteiten’, ‘wandelen’ en zoek éérst op provincie voor een overzicht van alle natuurgebieden. Verfijn daarna pas je zoekcriterium naar wandelen en de gewenste afstand. De website geeft van elk natuurgebied een korte beschrijving van wat er te zien is plus een overzicht van de wandelingen die je er kan maken. Je hoeft geen lid te zijn van Natuurpunt om een wandelroute te downloaden.

Navigatie

Via de website van Natuurpunt kan je een pdf-document met een kaartje en wat extra informatie downloaden. De wandelingen zijn op het terrein bewegwijzerd. Ze volgen de wegmarkeringen van het Wandelnetwerk Vlaanderen of van een lokale wandeling. Er is geen routebeschrijving en je kan ook geen GPX-track downloaden. 

Natuurpunt heeft een eigen app waarmee je hun wandelingen op je gsm kan downloaden en navigeren. Deze app is prima om een Natuurpunt-wandeling te maken, maar je kan de wandelingen niet uitbreiden of aanpassen naar je eigen behoefte.

Je vindt alle wandelingen op de website van Natuurpunt. Download van elke wandeling een pdf met kaartje en een korte beschrijving. 

www.natuurpunt.be/wandelen

Vragen / Aanvullingen ?

Heb je niet gevonden wat je zocht? Stel hier je vraag!