Wandelpunt.be Logo

Wandelen in Limburg

Wandelpunt.be Logo

Wandelen in Limburg

Websites & wandelkaarten & wandelgidsen

Familiewandelingen

Dagstochten

Meerdaagse trekkings

Randinformatie

Minimaal

Taal

NL

Aantal

Vlaanderen

350

Wallonie

0

Hoe Navigeren

Beschrijving

NEE

Kaart

JA

Markeringen

JA

GPX-track 

JA/NEE

Wandelen in Limburg

Limburg heeft een aantal fantastische wandelgebieden, met het Nationaal Park Hoge Kempen als echte topper. Je kan er urenlang op onverharde paden door de bos- en heidelandschappen wandelen. Je hoeft dus niet naar de Ardennen om een fantastische wandelstreek te ontdekken.

Wandelnetwerk Limburg

Over het Wandelnetwerk in Limburg

Net zoals de andere Vlaamse provincies heeft ook Limburg een wandelnetwerk, maar dat van Limburg is het beste uitgebouwd en er is meer kaartmateriaal beschikbaar.

Het is toerisme Limburg dat in samenwerking met diverse verenigingen voor meer dan 2000 km aan wandelroutes heeft uitgestippeld, verspreid over 10 Limburgse wandelstreken.

Het zijn allemaal lusvorminge familiewandelingen met afstanden van 3 km tot 14 km. Het unieke aan het concept is dat je al deze lussen kan combineren. Zo kan je er stevige dagstappers van maken. Er zijn zelfs verbindingstrajecten waardoor je alle routes samenvoegt tot één groot wandelnetwerk. Je vindt alle informatie op de uitstekende website van Wandelen in Limburg.

Hoe navigeer je deze wandelingen?

Alle routes zijn op het terrein aangegeven met paaltjes en symbolen.

Op de website van Wandelen in Limburg vind je een interactief kaartje met alle wandelingen. Je kan er een wandeling in detail bekijken, een plannetje afdrukken en de GPX track downloaden.

In de webwinkel van de website van Wandelen in Limburg kan je 10 streekkaarten bestellen op schaal 1:38.000. Elke kaart geeft het overzicht van de wandelingen die je in die streek kan maken. Je kan de kaarten apart kopen of goedkoper samen in één box. Deze streekkaarten bieden voldoende informatie om de wandelingen te kunnen maken, maar de detailkaarten op schaal 1:15.000 zijn op het terrein een stuk handiger en ze geven meer achtergrondinformatie. Je kan de kaarten ook allemaal samen in één box per streek kopen.

Bekijk alle wandelroutes op de website. Print een kaart en download de GPX-track. 

In de webshop kan je ook alle kaarten op papier bestellen. 

www.wandeleninlimburg.be

PROV Limburg2
PROV Limburg

Limburgs Landschap

Wandelingen in de natuur

De Limburgs Landschap vzw beheert bijna 2700 ha natuur in de provincie Limburg. Net zoals Natuurpunt dat overal in Vlaanderen doet, heeft ook Limburgs landschap wandelingen uitgestippeld in hun natuurgebieden met de focus op natuurbeleving. 

Er zijn 52 lusvormige wandelingen die in lengte variëren van 4 km tot 14 km. Soms kan je enkele lussen combineren en zo langere wandelingen maken. 

Je vindt alle informatie op de website van Limburgs Landschap.

Hoe navigeer je deze wandelingen?

Op de website van Limburgs Landschap kan je van elke wandeling een interessante PDF wandelfolder met beschrijving en kaartje downloaden. De wandelingen zijn met bordjes aangegeven en je kan op de website een GPX-Track downloaden.

Bekijk alle wandelroutes op de website. Print een kaart en download de GPX-track. 

In de webshop kan je ook alle kaarten op papier bestellen. 

www.wandeleninlimburg.be

Limburgs Landschap kaart

Vragen & Aanvullingen

Niet gevonden wat je zocht?  Stel hier je vraag!

Niet gevonden wat je zocht?

Stel hier je vraag!