EXTRA functies

My Map, POI's, Skyline, Buddy Beacon, Print

Aan de extra functies merk je pas echt hoe volledig OutdoorActive is. 

Weinig andere  wandelapps zijn even rijk aan functionaliteit en bieden alle onderstaande functies. 

Over deze module

In deze module verkennen we een aantal van de interessantste extra functies die inbegrepen zijn in het gratis en het Pro abonnement.

Met het Pro+ abonnement kan je nog wat meer extra functies en vooral meer kaarten ontsluiten. Maar dan verdubbelt je abonnementsgeld. 

My Map

De functie My Map laat toe om een persoonlijke kaart te maken met alle items die je op die kaart wil zien. Je kan deze kaart als een extra kaartlaag wel of niet bovenop elke digitale kaart tonen. 

De items die je kan toevoegen zijn de items in het My page scherm: Tracks, Plans, Routes en Points. 

Deze functie is nuttig om een overzicht te tonen van alle wandelingen die je reeds maakte. Je kan ze ook gebruiken om een opgenomen track te visualiseren om die dan met een nieuwe route over te tekenen.

Je kan deze functie in elk kaartscherm met de driepuntsknop activeren.

POI's

Points of Interest (POI’s) zijn interessante punten die je op de kaart aanduidt en een naam geeft. Het kan de locatie van je huis zijn, de camping waar je verblijft, een bergtop die je wil beklimmen of de parking waar je je auto parkeert. Zo’n POI staat los van een wandelroute. Je kan uiteraard een route uitstippelen die je langs één of meerdere POI’s brengt. Maar de POI’s komen niet te vervallen als je die wandelroute uit je verzameling verwijdert. 

Apps ondersteunen POI’s maar de functie is doorgaans eerder beperkt uitgewerkt. Ook OutdoorActive ondersteunt POI’s slechts in beperkte mate. 

Selecteer in het My Page scherm het item Points. Je krijgt er naar keuze een lijst of een kaart met al je POI’s. Je kan een nieuw punt toevoegen (in de app met het + teken, op de website New Point) of een punt selecteren en aanpassen. 

Bij het aanmaken van een nieuw POI plaats je het punt op de kaart. Je kan achteraf de coördinaten van dit punt raadplegen. En je kan het punt op de kaart verplaatsen, maar je kan de coördinaten niet aanpassen.Wil je dus een POI aanmaken voor een specifieke coördinaat, dan kan je best eerst een POI aanmaken in een programma zoals bijvoorbeeld Garmin’s Basecamp. In dat programma kan je de coördinaten invoeren, zodat je precies op de kaart ziet waar dat punt zich bevindt. Je kan dit punt dan ook op de kaart in OutdoorActive situeren.

Skyline

Skyline is een augmented reality functie. Dat is een functie waarbij je de realiteit die je ziet aanvult met data die OutdoorActive je aanbiedt. 

Je kan bijvoorbeeld met de camera van  je smartphone het landschap dat je voor je ziet op het scherm bekijken. OutdoorActive zal dit beeld aanvullen met de namen van de bergtoppen die je ziet. 

Je kan deze functie in elk kaartscherm met de driepuntsknop activeren.

Buddy Beacon

Buddy Beacon is een functie die je toelaat om de positie van je wandelvrienden op de kaart te tonen. Zo weet je in een groep waar dee vooroplopers of de achterblijvers zich bevinden.

Je kan deze functie in elk kaartscherm met de driepuntsknop activeren.  

Printen

Met de laptop versie van OutdoorActive kan je een mooi pdf document genereren en printen. 

Selecteer in het My page scherm een Route, een Plan, een Track of een Point en bekijk de detailinformatie. Met de driepuntsknop kan je deze informatie printen.

Vragen / Aanvullingen ?

Heb je niet gevonden wat je zocht? Stel hier je vraag!