Wandelpunt.be Logo

RouteYou: routes voor je smartphone

Wandelpunt.be Logo

RouteYou: routes voor je smartphone

Websites & wandelkaarten & wandelgidsen

Familiewandelingen

Dagtochten

Meerdaagse trekkings

Randinformatie

Meestal wel

Taal

NL

Aantal

Vlaanderen

>10.000

Wallonie

>100.000

Hoe Navigeren

Beschrijving

JA/NEE

Kaart

JA

Markeringen

NEE

GPX-track 

JA

Over RouteYou

Er zijn op het internet verschillende wandelplatformen waar wandelaars of organisaties hun routes ter beschikking stellen. Ben je op zoek naar GPX-Tracks van wandelingen in België, dan is RouteYou het interessantste platform omdat RY het grootste aantal wandelingen in Vlaanderen en Wallonië bevat.

Een ander pluspunt van RouteYou is dat het platform aan elke wandeling een kwaliteitslabel toekent. Zo weet je of je een wandeling bekijkt die zorgvuldig werd uitgestippeld, of een wandeling die een RY gebruiker achteloos op het platform heeft gepubliceerd. Elke wandeling krijgt 1 tot 5 sterren, en sommige wandelingen krijgen de stempel ‘Aanrader’.

RouteYou werkt nauw samen met Grote Routepaden, je zal er dus de meeste GR’s terugvinden. Je kan ook naar de website van Grote Routepaden surfen en daar via RouteYou de tracks downloaden. 

Hoe navigeer je een RouteYou wandeling?

Zoek een wandelroute in RouteYou door te filteren op wandelen en door de gewenste streek en lengte van de wandeling te kiezen. Daarna kan je de GPX-Track downloaden. Dat kan naar je gps of naar een wandel-app op je smartphone. RouteYou heeft zelf een wandel-app, die uiteraard perfect met hun platform geïntegreerd is. Maar je kan ook een andere wandel-app gebruiken. 

Als de auteur van de route alle informatie in RouteYou ingebracht heeft, dan kan je van de route een complete brochure downloaden met een uitgebreide beschrijving en een mooi kaartje. Je kan ook een roadbook downloaden en de route stap voor stap op papier volgen. Zo kan je de route ook navigeren zonder elektronica.

Je vindt alle informatie op de website van Routeyou

www.routeyou.com

Vragen & Aanvullingen

Niet gevonden wat je zocht?  Stel hier je vraag!

Niet gevonden wat je zocht?

Stel hier je vraag!