Wandelpunt.be Logo

RouteYou - gps, app en kaart

Website & wandelgidsen

Familiewandelingen

Dagstappers

Meerdaagse trekkings

Randinformatie

Soms

Taal

NL

Aantal wandelingen

Vlaanderen

> 10.000

Wallonie

> 100.000

Navigatie

Beschrijving

JA / NEE

Kaart

JA

Markering

NEE

GPX-track 

JA

Inhoud

Er zijn op het internet verschillende wandelplatformen waar wandelaars of organisaties hun routes ter beschikking stellen. Je kan ze downloaden als GPX-Track en navigeren met een wandel-gps of met een app op je gsm. Sommige platformen laten ook toe om een plannetje af te drukken zodat je de wandeling zonder elektronica kan navigeren. 

Als je op zoek bent naar GPX-Tracks van wandelingen in België, dan kan je terecht bij RouteYou, ViewRanger of Wikiloc. Voor België is RouteYou het interessantste platform met het grootste aantal wandelingen in Vlaanderen en Wallonië. Routeyou kent ook een kwaliteitslabel toe aan elke wandeling. Elke wandeling krijgt 1 tot 5 sterren, en sommige wandelingen krijgen de stempel ‘Aanrader’. Dat is nuttig, want op zo’n platform kan iedereen zomaar wandelroutes publiceren waardoor je op den duur het bos door de bomen niet meer ziet.

RouteYou werkt nauw samen met Grote Routepaden, je zal er dus de meeste GR’s terugvinden. Je kan ook naar de website van Grote Routepaden surfen en daar via RouteYou de tracks downloaden. 

Navigatie

Zoek een wandelroute in RouteYou door te filteren op wandelen en door de gewenste streek en lengte van de wandeling te kiezen. Daarna kan je uiteraard de GPX-Track downloaden. Dat kan naar je gps of naar een wandel app op je gsm. RouteYou heeft zelf een wandelapp, die uiteraard perfect met hun platform geïntegreerd is. Maar je kan ook een andere wandelapp op je gsm gebruiken. 

Als de auteur van de route alle informatie in Routeyou ingebracht heeft, dan kan je van zijn route een complete brochure downloaden met een uitgebreide beschrijving en een mooi kaartje. Je kan ook een roadbook downloaden en de route stap voor stap op papier volgen. Zo kan je de route ook navigeren zonder elektronica.

Je vindt alle informatie op de website van Routeyou

www.routeyou.com

Vragen / Aanvullingen ?

Heb je niet gevonden wat je zocht? Stel hier je vraag!